Član Predsjedništva BiH

Izetbegović razgovarao s ministricom vanjskih poslova Švedske

05.05.2017.
u 16:53

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je tijekom susreta u Sarajevu s ministricom vanjskih poslova Kraljevine Švedske Margotom Wallström izrazio zahvalnost toj zemlji za dosadašnju podršku BiH, posebno na njenom putu ka Europskoj uniji.

Istakao je da je Bosna i Hercegovina, u kontekstu njenog reformskog puta i dobijanja kandidatskog statusa, opredijeljena za nastavak provođenje mjera iz Reformske agende.

Naveo je kako Bosna i Hercegovina ostvaruje napredak u mnogim segmentima, pa i u ekonomskom, što pokazuju pokazatelji o broju novozaposlenih.

Izetbegović je izrazio zadovoljstvo što Švedska podržava razvojne procese u BiH, posebno putem Švedske agencije za međunarodnu saradnju (SIDA), koja se realizuje u suradnji s partnerima u BiH. 

Wallström je istakla da je Kraljevina Švedska zagovornica proširenja Europske unije na zapadni Balkan i da snažno podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom putu ka europskim integracijama. Naglasila je kako su odnosi dviju zemalja prijateljski, od uspostavljanja diplomatskih odnosa prije 25 godina.

Izrazila je spremnost da Švedska nastavi podržavati BiH i u narednom razdoblju, kako bi se BiH što prije uključila u obitelj europskih zemalja.

Razgovarano je i o intenziviranju ekonomske suradnje, te većem sudjelovanju švedskih investitora u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali Diana Čekić, savjetnica predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića i Tugomir Čuljak, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?