sastanak

Izetbegović, Radončić i Komšić traže povlačenje zaključaka NSRS-a

26.02.2020.
u 16:35

Lideri SDA, SBB-a i DF-a Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić poručili su lideru SNSD-a Miloradu Dodiku i dužnosnicima RS-a danas sa zajedničkog sastanka u Predsjedništvu BiH da neće dozvoliti prelaženje crvene crte, poručivši im da povuku nedavne zaključke definirane u NSRS-u.

Izetbegović je u svom obraćanju rekao kako će na svaku prijetnju teritorijalnom inergritetu BiH odgovoriti snažno.

"Nijedan pedalj ove države se ne može odcijepiti. Tako nešto dovodi do narušavanja mira. Upozoravamo predstavnike međunarodne zajednice, a posebno OHR da je krajnje vrijeme da se poduzmu koraci na krizu koju je prouzročioao Dodik. Dosadašnje djelovanje međunarodne zajednice ih je samo ohrabrilo", kazao je on, piše Klix.ba.

Izetbegović je dalje naveo da od Srbije traže da se striktno pridržava Daytonskiog sporazuma a naročito njegovog člana 1.

Radončić je rekao da su danas kao vladajuća koalicija izvršili moralnu i državničku obvezu da iskažu stav patriotskih snaga u BiH nakon ovoga što danima dolazi od Dodika i vlasti RS-a.

"Nismo to uradili da bi prestrašili građane nego da bismo rekli Dodiku i politici spereparatizma da postoji crvena crta preko koje se ne smije preći. Nakon ovih reakcija očekujemo da se izvrši korekcija svojih zahtjeva koje nitko ne može prihvatiti", rekao je on,

Lider Demokratske fronte Željko Komšić pozvao je Milorada Dodika da se vrati radu u institucijama BiH kako to predviđaju Ustav i zakoni BiH.

"Štetu od njegovih postupaka u najvećoj mjeri snosit će građani RS-a zbog povlačenja potencijalnih investitora koje će otjerati atmosfera nesigurnosti", kazao je Komšić.
 

Komentara 1

IN
ima_nešto
17:51 26.02.2020.

Nema Komšića na slici.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije