sastanak

Izetbegović primio šefove delegacija zemalja članica OESS-a

sastanak
20.06.2016.
u 15:31

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je šefove delegacija zemalja članica OESS-a, koji su rezidentni u Beču.

On je pozdravio organizaciju ove posjete i značaj koji Njemačka pridaje zapadnom Balkanu tijekom predsjedavanja OESS-om.

- BiH prepoznaje važnu ulogu koju OESS ima u osiguravanju mira, sigurnosti i stabilnosti, i njena uloga u tome je dobrodošla - navodi se u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

Također, dodaje se, zahvalio je na dosadašnjoj pomoći OESS-a pri donošenju ključnih procesa, kao što su izborni proces i reforma odbrane, naglasivši da misija OESS-a u BiH ostaje izuzetno važan partner u podsticanju vladavine prava, reforme obrazovanja, sigurnosti i pravosuđa.

Naglasio je da regionalna suradnja i dobri međususjedski odnosi ostaju glavni prioritet vanjske politike BiH.

Šefovi delegacija zemalja članica OESS-a interesirali su se za napredak reformskog puta BiH i kako na tome putu može da pomogne jedna od najvećih OESS-ovih misija, kao što je ova u BiH. Istakli su snažnu podršku OESS-a na EU i euroatlantskom putu BiH.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića prisustvovao savjetnik Zoran Đerić, a u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića savjetnik Igor Planinić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?