Član Predsjedništva BiH

Izetbegović primio predsjednika Islamske razvojne banke

22.05.2017.
u 19:45

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas u Sarajevu predsjednika Islamske razvojne banke Bandara Al Hajjara.

Tema razgovora bio je rastući značaj islamskog bankarstva u globalnoj ekonomiji, kao i podrška Islamske razvojne banke (IDB) projektima u BiH.

Novi direktor IDB, bivši ministar Kraljevine Saudijske Arabije Hajjar, koji je u prvoj posjeti Bosni i Hercegovini, istakao je da Islamska razvojna banka priprema sveoubuhvatnu analizu najprioritetnijih projekata u BiH kroz koje se može direktno uključiti u ekonomski razvoj zemlje.

Izetbegović je istakao značaj koji dugogodišnje partnerstvo IDB i Sarajevo Business Foruma ima za Bosnu i Hercegovinu i njenu privredu, izrazivši nadu da će ta suradnja u budućnosti biti još šira.

Hajjar najavio je za naredni SBF dolazak delegacija svih državnih investicijskih fondova (Sovereign Wealth Funds) iz islamskog svijeta.

Bilo je riječi i o tehničkoj podršci islamskom bankarstvu, a sugovornici su se suglasili da u budućnosti Sarajevo može prerasti u edukacijski centar svjetskog renomea u tom domenu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije