predsjedatelj predsjedništva BiH

Izetbegović primio njemačkog ministra Schmidta

sastanak
13.07.2016.
u 14:07

PredsjedaTELJ Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas ministra za poljoprivredu i prehranu SR Njemačke Christiana Schmidta.

Schmidt je realizirao posjetu u skladu s dogovorom koji je Predsjedništvo BiH postiglo s kancelarkom Angelom Merkel.

Izetbegović je informirao Schmidta o aktualnom stanju na polju europskih integracija BiH i preprekama na tom putu, izrazivši zahvalnost SR Njemačkoj na kontinuiranoj podršci.

Schmidt je izrazio spremnost za produbljivanje bilateralne suradnje dviju država, te istakao da je cilj njegove posjete ustanoviti konkretne načine kroz koje Njemačka može pružiti pomoć i podršku privredi BiH da se spremnija i snažnija suoči s konkurencijom u okvirima EU nakon adaptacije SSP-a. Naglasio je da je Njemačka spremna da kontinuirano podržava europski put BiH.

Sugovornici su se suglasili da je neophodno jačati privredu Bosne i Hercegovine, kako bi u budućnosti mogla biti konkurentna u okvirima EU.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH istakao je da je jako važno iznaći mehanizme za direktnu pomoć poljoprivrednicima i proizvođačima na terenu, kako bi efekat mjera podrške bio što širi, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije