posjeta

Izetbegović primio akreditivna pisma veleposlanika Kraljevine Švedske

posjeta
09.09.2016.
u 19:30

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga.

Prilikom predaje akreditivnih pisama, sugovornici su se usuglasili da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Švedska imaju tradicionalno dobre i prijateljske bilateralne odnose bez otvorenih pitanja. Također su istakli da postoji prostor za intenziviranje razmjene posjeta visokih dužnosnika dviju zemalja, kao i ekonomske suradnje.

Predsjedatelj PBiH Izetbegović je iskazao zahvalnost Kraljevini Švedskoj za podršku koju pruža Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Veleposlanik Anders je istakao da više od 80 tisuća bh. građana koji trenutno žive u Švedskoj doprinosi povezivanju dviju zemalja, te da će njegova zemlja nastaviti podržavati BiH na europskom i NATO putu. U tom kontekstu predsjedatelj Izetbegović je istakao da očekuje da će Vijeće za opće poslove (GAC) na rujanskom zasjedanju razmotriti zahtjev BiH i dati pozitivan odgovor, što bi bio veliki podsticaj za stabiliziranje prilika u BiH. Važan je nastavak pozitivnog momentuma procesa europske integracije Bosne i Hercegovine u kontekstu njenog reformskog puta ka EU.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Izetbegović poželio je uspjeh u radu veleposlaniku Kraljevine Švedske u BiH Andersu Hagelbergu i izrazio uvjerenje da će se bilateralni odnosi dviju zemalja u budućnosti razvijati na obostranu korist, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?