posjeta

Izetbegović primio akreditive veleposlanice Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten

dss
14.09.2016.
u 18:00

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas akreditive novoimenovane veleposlanice Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten.

Izetbegović je izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja. Također je veleposlanicu Rusten informisao o aktualnom političkom i ekonomskom stanju i procesu reformi koje se vode u BiH.

Rusten je naglasila da Kraljevina Norveška podržava put Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji i NATO-u.

Iako su odnosi BiH i Kraljevine Norveške dobri i prijateljski, istaknuto je da postoji prostor za unapređenje ekonomske suradnje. Potrebno je intenzivirati odnose razmjenom posjeta na visokom i najvišem nivou. Sugovornici su naglasili da bh. dijaspora, koja se dobro integrirala u norveško društvo, predstavlja fundament za razvoj daljih prijateljskih odnosa dviju zemalja.

Kraljevina Norveška je jedan od velikih donatora u BiH. Svoje prijateljstvo prema BiH je potvrdila i kroz iznimnu pomoć tijekom i nakon majskih poplava 2014. godine.

Izetbegović je izrazio podršku i zaželio uspjeh novoimenovanoj veleposlanici Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten u izvršavanju njene misije u BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije