lider SDA

Izetbegović: Novo Vijeće ministara i Vlada FBiH za tri-četiri mjeseca

Bakir Izetbegović
05.07.2019.
u 16:39

Novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije BiH kao i županijske vlade bit će formirane u paketu i cijeli proces trebao bi biti završen za tri ili četiri mjeseca, potvrdio je danas novinarima u Sarajevu predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Govoreći o procesima formiranja vlada nakon listopadskih općih izbora, iznio je mišljenje da će nova vlast prvo biti formirana u Tuzlanskoj i Unsko-sanskoj županiji, gdje će okosnicu vlasti činiti SDA, SBB i Demokratska fronta s partnerima, a na državnoj razini uz te tri stranke to će biti i SNSD i HDZ.

Kada je u pitanju ulazak SDS-a u vlast na državnom razini, Izetbegović napominje da oni nemaju dovoljan broj zastupnika i izaslanika u oba doma Parlamentarne skupštine BiH da bi se to ovaj put učinilo, što je bio slučaj u prošlom mandatu.

Osvrnuo se na najavu lidera SBB Fahrudina Radončića da ukoliko se odobre neke odluke Vlade Sarajevske županije da će oni izaći iz trenutne vladajuće koalicije u SŽ, te Izetbegović kaže da se to događa zbog izostanka rezultata te vlade koju je nazvao "pilot projektom međunarodne zajednice".

- To je vlast koja je u vrlo kratkom roku pokazala neefikasnost i sklonost korupciji, a još gori problem je što ima mnogo priče, ali ne i značajnih rezultata. Osim toga, ne dopuštaju drugim nižim razinama da realiziraju projekte jer koče projekte načelnika i gradonačelnika - pojasnio je lider SDA.

Za njega je najopasniji problem u funkcioniranju Županijske vlade Sarajeva njihova spremnost da trguju istinom o događajima u glavnom gradu BiH u posljednjem ratu devedesetih te Izetbegović najavljuje da bi vlast i u toj županiji mogla uskoro biti promijenjena.

Izetbegović, koji obavlja dužnost predsjedatelja Dom naroda PSBiH, ponovio je danas da je za SDA "crvena linija" poštivanje Ustava BiH i vladavine zakona, jasno kazavši da neće praviti kompromise koji će biti protuustavni i protuzakoniti, dodajući da u tom smislu nema popuštanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?