Oštra poruka

'Izetbegović i SDA godinama su opstruirali borbu protiv migrantske krize'

migranti
28.11.2020.
u 12:19

Poziv Stranke demokratske akcije (SDA) da Predsjedništvo BiH angažira Oružane snage BiH kako bi bio zaustavljen priljevv migranata je licemjeran, jer su oni čitav prošli mandat ignorirali ovaj problem i sada, kad imamo eskalaciju krize, oni pozivaju na zajedničku borbu - rekla je ovo članica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamenta BiH Dušanka Majkić za “Glas Srpske” komentirajući priopćenje SDA u kojem su istaknuli da "ne može sav teret krize biti prebačen na jedno ministarstvo i ministra Selmu Cikotića”.

- Bakir Izetbegović i njegova stranka godinama su opstruirali borbu protiv migrantske krize, prvenstveno jer ta lica dolaze iz islamskih zemalja. Međutim, kad su njihovo prisustvo prestali tolerirati i u FBiH, kada su oni počeli pljačkati i ubijati, tada nas pozivaju da se zajednički borimo. Što se tiče RS-a, mi želimo zajednički rješavati krizu, ali prve korake treba učiniti upravo SDA, koja drži čitav sigurnosni sektor - istaknula je Majkić.

Govoreći o zahtjevu ove stranke upućenom Predsjedništvu BiH da angažira pripadnike Oružanih snaga na granicama BiH, Majkić kategorički odbija takvu mogućnost.

- To nije u nadležnosti Oružanih snaga BiH niti bi takva odluka bila u skladu s Ustavom BiH. To su zadaci Granične policije i oni su nedavno dobili novih 150 pripadnika. Pored toga, Policija RS-a im pruža pomoć od početka krize. Mi nikada nećemo prihvatiti postavljanje pripadnika OSBiH na granicu sa Srbijom, jer svi smo svjesni kakvu to poruku šalje - istaknula je ona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?