Sarajevo

Izetbegović i Čović primili Hahna

PBiH
21.03.2016.
u 14:18

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH  Dragan Čović primili su komesara za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

Zajednički je ocijenjeno kako je u proteklih godinu dana Bosna i Hercegovina postigla vidljiv napredak u okviru novog pristupa Europske unije, te kako se vratila na europski put nakon višegodišnjeg zastoja, što je potvrđeno i predajom zahtjeva naše zemlje za članstvo u EU.

Članovi Predsjedništva BiH istakli su zahvalnost komesaru Hahnu za podršku koju pruža BiH u procesu europskih integracija, te potvrdili opredijeljenost Predsjedništva BiH da nastavi djelovati na stabilizovanju prilika i ubrzavanju započetih reformskih procesa u našoj zemlji.

Članovi Predsjedništva BiH su komesaru Hahnu prezentirali ažurirani Master plan procesa integriranja BiH u Europsku uniju, čiji krajnji cilj je da BiH do kraja 2017. godine dobije kandidacijski status za članstvo u EU.

Komesar Hahn je pohvalio napore i posvećenost bh. vlasti na europskom putu, te istakao važnost nastavka provođenja reformskih mjera kako bi naša zemlja nastavila da snažno napreduje na tom putu.

Sugovornici su se složili da je neophodno zadržati pozitivni momentum i nastaviti sa provođenjem mjera iz Reformske agende, te što prije osigurati zaživljavanje mehanizma koordinacije, adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i objavu rezultata popisa stanovništva.

U ime člana Predsjedništva BiH  Mladena Ivanića sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Đerić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije