Milorad Dodik uoči sjednice Doma naroda Parlamenta BiH za petak najavio:

Izaslanici iz RS-a neće glasati za sporne zakone

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
04.06.2014.
u 09:49

- Bez obzira na te njihove prijetnje, nismo dali suglasnost zastupnicima

Izaslanici SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH neće 6. lipnja glasati za zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti te za izmjene i dopune Kaznenog zakona BiH, najavio je jučer predsjednik te stranke Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske.

Javno je zatražio, i kao predsjednik Republike Srpske, da izaslanici u Domu naroda Parlamenta BiH na sjednici u petak ne glasaju za te zakone, odnosno da ih odbiju. Tvrdi kako nema stvarnih prijetnji “crnim listama” za BiH ako se ti zakoni ne usvoje. Ogradio se od zastupnika svoje stranke koji su, kako je naveo, u Zastupničkom domu Parlamenta BiH glasali za te zakone, uz obrazloženje da je potrebno da se održe neki rokovi.

Milorad Dodik je ustvrdio da “određena ekipa u Europi pokušava i na ovaj način centralizirati stvari u BiH”. “Bez obzira na te njihove prijetnje, nismo dali suglasnost zastupnicima u Zastupničkog domu da glasaju za ove zakone. Stav Vlade RS-a, MUP-a RS-a te nadležnih ministarstva je bio negativan i kao predsjednik SNSD-a tražit ću od zastupnika da ne glasaju za izmjene Kaznenog zakona BiH”, rekao je Milorad Dodik jučer u izjavi novinarima u Banjoj Luci ustvrdivši da BiH i nema nadležnost da donosi taj zakon, pa ni njegove izmjene. “Kazneni zakon u BiH je prvobitno nametnuo visoki predstavnik”, naveo je predsjednik SNSD-a i dodao da bez obzira na prijetnje crnim listama to ne treba zanimati RS. “Ne može se prijetnjama centralizirati zemlja. Moglo se ići na izmjene kaznenog zakonodavstva u entitetima uz potpuno ujednačene odredbe, i to je način na koji BiH može rješavati ova pitanja. Očigledno da netko pokušava nametnuti priču o navodnim crnim listama”, ustvrdio je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik. Naveo je i kako “Republika Srpska nema teroristički potencijal“. “To svi znamo. Možda on leži na nekom drugom mjestu u BiH, ali ne u RS-u i on neće biti kolateral”, kazao je predsjednik RS-a i SNSD-a.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije