SARAJEVO

Izaslanici Doma naroda PFBiH u ponedjeljak o izmjenama zakona o riznici i setu energetskih zakona

28.07.2023.
u 16:54

Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH trebali bi na sjednici u ponedjeljak, 31. srpnja po skraćenom postupku razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o riznici u FBiH.

Ovaj prijedlog zakona, čiji je predlagač Vlada FBiH, Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio je na svojoj sjednici 25. srpnja. Razlozi za donošenje izmjena i dopuna Zakona o riznici u FBiH jesu harmonizacija sa Zakonom o proračunima u FBiH i Zakonom o internoj reviziji u javnom sektoru u FBiH.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga rebalansa ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH, međutim postoji mogućnost da ova točka bude skinuta s dnevnog reda s obzirom na to da ga je Vlada FBiH na sjednici Zastupničkog doma 25. srpnja povukla radi dorade. 

Izaslanici bi se trebali izjasniti i o Prijedlogu zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u Federaciji BiH koji je 25. srpnja usvojio Zastupnički dom PFBiH. Radi o jednom od najvažnijih zakona koji, kako je tada obrazloženo, treba nakon 28 godina vratiti ponos i dostojanstvo civilnim žrtvama rata.

Predviđeno je i razmatranje Dokumenta okvirnog proračuna FBiH za period 2024. – 2026. godina, te seta energetskih zakona koje je Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio na sjednici 6. srpnja.

Riječ je o Prijedlogu zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti, Prijedlogu zakona o električnoj energiji  u FBiH i Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije