sarajevo

Iz studentskoga Fonda “Kap dobrote” Franjevačke provincije Bosne Srebrene potpora za 60 studenata u BiH

14.01.2017.
u 08:00

Humanitarno-karitativna organizacija “Kruh sv. Ante” Sarajevo pomaže mladim osobama - studentima, prije svega, u njihovu školovanju. Preko Fonda “Kap dobrote” (koji djeluje pod okriljem Humanitarno-karitativne organizacije “Kruh sv. Ante” i FMC “Svjetlo riječi”) već dulji niz godina stipendiraju studente koji redovito studiraju na sveučilištima u Bosni i Hercegovini. Osim konkretne financijske pomoći, stipendisti imaju priliku proći kroz razne edukacije i radionice te provesti studentski projekt humanitarnoga tipa.

- Tijekom stipendiranja mladi obavljaju mjesečno 15 sati volonterskog rada. Pretežno je to rad s djecom, pomoć starijim osobama ili sudjelovanje u raznim akcijama prikupljanja pomoći za osobe kojima je ona potrebna. Time osiguravamo našim stipendistima zdravo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena te doprinosimo njihovu osnaživanju i radu na sebi. HKO “Kruh sv. Ante” nastoji pružiti potporu tijekom studiranja te osposobiti studente za život nakon studija. Naši stipendisti su uzorni studenti bez obzira na etničku, vjersku i nacionalnu opredijeljenost i dolaze sa svih područja BiH, objašnjava ravnatelj Humanitarno-karitativne organizacije “Kruh sv. Ante” fra Joso Oršolić. Za akademsku godinu 2016./2017. osigurane su stipendije za 60 studenta. Izbor korisnika izvršen je na osnovi raspisanoga natječaja i u skladu s pravilnikom o dodjeli pomoći iz studentskog Fonda “Kap dobrote”. Stipendija po jednom studentu iznosi 1000 KM na godišnjoj razini. Podjela se realizira mjesečno u razdoblju od listopada do srpnja. Potpisivanje ugovora o stipendiranju upriličeno je u prostorijama Franjevačkog studentskog doma u Sarajevu. Tom prilikom korisnicima stipendije obratili su se provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić i ravnatelj HKO “Kruh sv. Ante” fra Joso Oršolić. Pozdravili su studente te govorom potaknuli na daljnji trud i uspjeh u obrazovanju, zahvalnost i obvezu prema dobročiniteljima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije