Željeznice FBiH

Iz Sarajeva krenuo BH vlak prema Bihaću

Fena
02.07.2018.
u 11:25

Željeznice Federacije BiH uspostavile su danas liniju Sarajevo – Bihać – Sarajevo, a putnike će na ovoj relaciji prevoziti suvremeni talgo vlakovi. 

Karta u jednom smjeru iznosi 36,70 KM, povratna 59,10 KM, a popuste će, kao što je to i dosad bio slučaj, imati studenti, umirovljenici, djeca, novinari, ratni vojni invalidi... 

Vožnja u jednom pravcu od Sarajeva do Bihaća, ili u povratku od Bihaća do Sarajeva, trebala bi trajati osam i pol sati. Na ovoj liniji vlakovi s Talgo garniturama će imati i kabine za spavanje.

Prema planiranom redu vožnje, vlak će kretati iz Sarajeva za Bihać u 16.00 sati, a u Bihać će stizati u 00.28 sati. Iz Bihaća za Sarajevo, vlak će kretati u 01.57 a u Sarajevo će stizati u 10.28 sati.

Direktor Željeznica Federacije BiH Enis Džafić je na pres-konferenciji na Željezničkoj stanici Sarajevo, prije promotivne vožnje vlaka prema Bihaću, kazao da su puštanju u promet tog vlaka predhodili radovi na elektrifikaciji dijela Unske pruge, te da je finaciranje tog projketa potpomogla Vlada Federacije BiH u vrijednosti 2,3 milijuna KM. Ukupna investicija je iznosila je 2,8 milijuna KM, tako da su ŽFBiH iz vlastitih sredstva izdvojile 500.000 KM.

Džafić je kazao da je jedan od ciljeva financijska stabilizacija kompanije, te da Željeznice redovito izmiruju sve svoje obveze ne samo prema zaposlenicima, nego i prema Poreznoj upravi i Upravi za neizravno oporezivanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?