Denis Zvizdić

Iz Reformske agende je već usvojeno 55 posto mjera

Denis Zvizdić
11.09.2017.
u 10:34

Aktualni saziv Vijeća ministara BiH je spreman 30 mjeseci svoga rada uporediti s istim razdobljem rada bilo kojeg drugog sastava Vijeća ministara prije nas.

- Sasvim odgovorno tvrdim da su svi parametri rada ovog Vijeća ministara bolji nego 30-mjesečni rad bilo kojeg drugog sastava prije nas, kada je riječ o efektivnosti, jačanju ekonomije, NATO-u i putu ka EU i vladavini prava, rekao je za Radiosarajevo.ba predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. 

On tvrdi kako osobni odnosi između lidera ili drugih ljudi unutar stranaka u koaliciji na negativan način odražavaju na čitavu koaliciju. 

- Koalicije se svugdje na svijetu formiraju na bazi programa, zajedničkih ciljeva i ne bi takvi međusobni osobni odnosi smjeli utjecati na kapacitet koalicije na način da to dovodi do njenog raskidanja ili nepodrške unutar izvršne i zakonodavne vlasti, rekao je Zvizdić.

Govorećio o odnosima s Hrvatskom, kaže kako je, prema svim informacijama s kojima on raspolaže politički relevantnija osoba koja će determinirati odnose Hrvatske i BiH u narednom razdoblju premijer Andrej Plenković, a ne Kolinda Grabar-Kitarović. 

- Premijer Plenković je čovjek s pozitivnom političkom voljom i spremnošću na razgovor, tvrdi Zvizdić. 

Komentirajući što je s Pelješkim mostom, kaže kako je povezanost voda BiH  s otvorenim morem prethodno pitanje u odnosu na izgradnju Pelješkog mosta. 

- Čini mi se da se to zaista uz aktivnost predstavnika EK-a može i treba riješiti na adekvatan način i to je moj prijedlog kojeg sam uputio premijeru Plenkoviću da pokrenemo mehanizme koje smo etablirali, a to su državne komisije za granice i da idemo na definiranje ukupne granice, a prioritetno granice na moru. Smatram da je trebalo ratificirati ugovor iz 1999. koji bi nam jako pomogao, osobito činjenica da Mali i Veliki Školj i vrh Kleka pripadaju BiH. Mi naše pravo temeljima na međunarodnim normama i standardima, tvrdi Zvizdić. 

Kada je riječ o nastavku implementacije mjera iz Reformske agende, Zvizdić ističe kako je Vijeće ministaraje uradilo ozbiljan posao, jer 55 posto  mjera je već usvojeno. 

- Još su nam ostalo do kraj ove godine nekoliko mjera čime ćemo mi završiti svoje obveze. Trošarine nisu jedino ključno za operativnost aranžmana s MMF-om. Postoje i druga pitanja na nižim razinama, istaknuo je Zvizdić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?