Franjevački studentski centar Sarajevo

Iz Federacije BiH primljeno 25 i jedan student iz Splita

studenti
Foto: VL FOTO
1/3
01.09.2015.
u 06:30

U domu su moderne sobe i društvene prostorije što omogućava dobre uvjete za studiranje

Kao i prethodnih, i ove godine je Humanitarno-karitativna organizacija "Kruh sv. Ante" franjevačke provincije Bosne Srebrene vršila prijam studenata u Franjevački studentski dom u sarajevskom naselju Kovačići. Na natječaj su se mogli prijaviti samo studenti redovitog studija. Natječaj je završen, a za ovu školsku godinu primljeno je 26 studenata, piše Večernji list. Prema informacijama potvrđenim iz FMSC-a, useljenje u ovaj dom je moguće već od 1. rujna, a studenti ne moraju nositi svoju posteljinu od kuće jer će je dobiti u Centru.

Useljenje može početi

Studenti koji su primljeni u ovoj školskoj godini dolaze gotovo iz cijele Federacije, a jedan student dolazi iz Splita. I zanimanja za studije su različita, tako se troje studenata odlučilo za elektrotehniku, dvoje za veterinu, troje za filozofiju, dvoje za Prometni fakultet, dvoje za kriminalističke znanosti, troje za političke znanosti, jedno za Likovnu akademiju, troje za PMF, dvoje za ekonomiju, dvoje za stomatologiju...

Nakon dolaska u Dom svaki je student obvezan javiti se na portirnicu, a potom u ured. Kao i sve katoličke obrazovne ustanove, tako i ova ima kriterije za prijam studenata u Centar. Jedan od kriterija je uzorno ponašanje tijekom četverogodišnjeg školovanja, što se upisuje u svjedodžbu, zatim socijalne prilike, ozbiljnost i čestitost u studiju, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost. Prednost imaju i talentirani studenti slabijeg imovnog stanja, djeca bez jednog ili oba roditelja.

Oni koji nisu imali pravo prijaviti se na natječaj su studenti Univerziteta u Sarajevu s mjestom prebivališta u Sarajevskoj županiji, studenti stanari Doma iz prethodnih godina koji su izgubili to pravo zbog kršenja pravilnika o kućnom redu, studenti koji obnavljaju godinu, izvanredni studenti i studenti koji su u srednjoj školi imali vladanje manje od uzorno-odličnog.

Dobro ozračje

Treba svakako podsjetiti da se u kompleksu FMSC-a nalaze uredi HKO "Kruh sv. Ante", pod čijim okriljem se realiziraju projekti: pučke kuhinje, fizikalna/kućna njega, prevencija ovisnosti, trauma centar i stipendiranje studenata.

Pod okriljem HKO "Kruh sv. Ante" nalazi se  i Franjevački studentski dom koji pruža smještaj za 110 studenata.

Moderno opremljene sobe i potrebne društvene prostorije omogućuju  svim studentima ugodan boravak i dobro ozračje i uvjete za studiranje.

 

za ovu

školsku godinu primljeno je ukupno 26 studenata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?