Danijel Karabegović iz Tuzle pomaže preko udruge "Poziv u raj"

Iz BiH otišlo novih 10 tisuća eura za džihadiste Islamske države

ISIL
Foto: Reuters (Ilustracija)
04.10.2014.
u 09:47

Sugovornik "Glasa Srpske" blizak sigurnosnim agencijama u BiH kaže da to nije prvi put da novac za džihadiste iz BiH posredstvom vehabija u Njemačkoj stiže do ISIL-a

Šef udruge "Poziv u raj" iz Tuzle Danijel Karabegović samozvanom islamskom propovjedniku Pierreu Vogelu, poznatom i pod imenom Abu Hamza Salahudin, uručio je nedavno novih 10.000 eura za džihadiste Islamske države (ISIL) u Siriji i Iraku.

Sugovornik "Glasa Srpske" blizak sigurnosnim agencijama u BiH kaže da to nije prvi put da novac za džihadiste iz BiH posredstvom vehabija u Njemačkoj stiže do ISIL-a.

- Karabegović je Fogelu u tri navrata dao istu svotu novca. To je učinio i u ožujku ove godine na vehabijskom "predavanju" u Hannoveru i Wuppertalu. Tada je dao novac za ratnike u Siriji i Egiptu. Prvi put je novac dao polovicom prošle godine - kaže izvor "Glasa".

Islamiski propovjednik Pierre Vogel, uz najavu predavanja o temi "Borba protiv odlaska mladih u kriminal" koje je nedavno održao u Hannoveru i Wuppertalu, pozvao je da se "ponese dosta novca kako se ne bi išlo praznih ruku braći i sestrama u Siriji".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije