Neslaganje uoči predaje lista za izbore

Ivica Gašpar je podnio ostavku u HDZ 1990., vodstvo je nije prihvatilo

'bih...siroki brijeg...09.10.2009...prosvjed sirokobrijezana na gradskom trgu u centru grada zbog medijskog linca na grad nakon divljanja navijaca sarajeva , s lijeva: zvonko jurisic, ivica gaspar, vj
Foto: 'Zoran Grizelj vecernji list VLM'
11.07.2014.
u 09:14

Član predsjedništva stranke i prvi čovjek HDZ-a 1990. u Ljubuškom naprasno je podnio pismenu ostavku

Član Predsjedništva HDZ-a 1990. Ivica Gašpar podnio je u utorak ostavku na sve dužnosti u stranci, no takvu odluku stranačko vodstvo nije prihvatilo, doznaje Večernjak. U dopisu upućenom središnjici stranke, predsjedniku Martinu Ragužu te predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a 1990. Vjekoslavu Bakuli, Gašpar, koji je član Predsjedništva stranke, tajnik Županijskog odbora ZHŽ i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990. u Ljubuškom uputio je kratku obavijest o ostavci. U objašnjenju je navedeno da Gašpar ostavku podnosi iz privatnih razloga.

No, valja reći kako je ova ostavka stigla samo nekoliko dana prije utvrđivanja stranačkih listi za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini. Po dostupnim informacijama, Gašpar, koji je obnašao više stranačkih dužnosti, zbog želje dijela neistomišljenika nije bio pozicioniran na zadovoljavajućem mjestu, piše Vecernji.ba. U kuloarima se može čuti kako su unutar županijskog, zapadnohercegovačkog odbora HDZ-a 1990. bili česti prijepori između stranačkih dužnosnika iz Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega. Nakon što je dopis stigao u središnjicu, iz HDZ-a 1990. su izvijestili kako ova ostavka nije prihvaćena. To znači da je Gašpar ostao na svim stranačkim dužnostima, a što vjerojatno podrazumijeva i da je dobio odgovarajuću stranačku poziciju na listama za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?