posjet Vučića

Ivanić: U prošlosti je nedostajalo političke širine između BiH i Srbije

Mladen Ivanić
07.09.2017.
u 20:08

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posjetio je i Sabornu crkvu u centru Sarajeva, a dočekao ga je mitropolit dabrobosanski Hrizostom. Aleksandar Vučić je bio u pratnji člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

"Šest godina je prošlo od zadnjeg posjeta predsjednika Srbije i samo po sebi to je pozitivna činjenica i prestanak blokada. U pozitivnom ambijentu je prošla današnja posjeta. Puno konkretnih stvari je otvoreno, a neke su praktično i dogovorene. Ako bude razumnog pristupa Srbija će ići i s naknadom za potopljeno zemljište, tu je i pitanje stare devizne štednje, a želja je da se ubrzaju prelasci granica, odnosno da roba ne čeka na granicama", rekao je Mladen Ivanić, javlja N1. 

On je kazao da se o granici BiH i Srbije konačno vode razgovori nakon 15 godina. "Bilo bi sjajno kada bi otvorili tu priču, i Bruxsell bi bio zadovoljan", smatra Ivanić.

On je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Srbije imao vremena otići i u Istočno Sarajevo.

"To mnogo znači narodu tamo, a obišao je gradilište bolnice, a zatim je došao u jedan od simbola prisutnosti Srba u BiH, a to je Saborna crkva u Sarajevu", izjavio je Ivanić.

Član Predsjedništva BiH smatra da je ekonomska suradnja BiH i Srbije mnogo bolja od političke. 

"U prošlosti je nedostajalo hrabrosti, odlučnosti i političke širine i u rukovodstvima i u Srbiji, ali u Sarajevu. Današnji razgovor me ohrabrio i nadam se da će se nastaviti pozitivan trend. Potrebno je to svima. Ako dogovorimo, a radimo na tome, autoput i još neke stvari, bit će konkretnih i pozitivnih efekata", rekao je Ivanić i dodao da na današnjem sastanku nije određen datum posjeta članova Predsjedništva BiH Beogradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?