Član Predsjedništva BiH

Ivanić: Sankcije nisu nikome rješenje

Mladen Ivanić
09.02.2018.
u 17:37

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da mu nije poznato da će američka administracija uvesti sankcije još nekim ljudima iz Republike Srpske i da sankcije nisu nikome rješenje.

"Nemam utjecaj na to, niti to znam", rekao je Ivanić novinarima u Banja Luci, komentirajući pisanje pojedinih medija da "Amerika sprema nove kazne liderima iz Republike Srpske", prenosi Srna. 

Upitan ima li informacije od srpskih predstavnika iz Centralne banke BiH o eventualnom prenosu nadležnosti s entitetskih agencija za bankarstvo, Ivanić je rekao da ima upozorenja da se formira neko novo tijelo, ali i s druge strane tvrdnju da to nije tako.

"Uvjeren sam da imamo dobro razrađen sustav kontrole, da nije problem sustav nego provođenje zakona, te da je u Republici Srpskoj bilo problema u primjeni zakona i da nije bila dovoljna kontrola", rekao je Ivanić.

On je istaknuo da nije problem nedostatak institucija, već nedostatak ozbiljne primjene zakona.

Na pitanje da prokomentira informacije koje su se pojavile javnosti u vezi s vehabijskom organizacijom "Asker" koja vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece uzrasta od devet do 17 godina, Ivanić je rekao da ne želi to komentirati jer nije dobio nikakve informacije u vezi s tim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije