Summit u Istanbulu

Ivanić: Politička stabilnost i sigurnost preduvjet za investicije

Mladen Ivanic summit
06.04.2016.
u 14:38

Ivanić je govorio o značaju ovog summita na kojem se susreću političari i gospodarstvenici iz cijelog svijeta, ali i regije, jer omogućava kontakte i bolјu međusobnu suradnju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić održao je govor na ceremoniji otvaranja 19. Euroazijskog ekonomskog summita koji se održava u Istanbulu od 5. do 7. travnja, kada je, između ostalog, istaknuo da su politička stabilnost i sigurnost preduvjet za investicije i razvoj gospodarstva. 

Ivanić je govorio o značaju ovog summita na kojem se susreću političari i gospodarstvenici iz cijelog svijeta, ali i regije, jer omogućava kontakte i bolјu međusobnu suradnju.

Član Predsjedništva BiH kazao je da su suradnja i zajednički napori neophodni za prevazilaženje klјučnih globalnih problema današnjice - problema sigurnosti i migracija. Također, ukazao je na simbolički značaj Istanbula kao mjesta za održavanje summita, jer se tu stoljećima susreću i prepliću različite kulture i religije.

Summit je nastavlјen tematskim sesijama, a Ivanić će tijekom summita sa sudionicima održati više bilateralnih susreta.

Summit koji svake godine okuplјa veliki broj dužnosnika i gospodarstvenika iz brojnih zemalјa svijeta, organizira Fondacija "Marmara" iz Turske.

Osim člana Predsjedništva BiH, summitu prisustvuje i predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov te bivši predsjednici Rumunije, Albanije, Letonije, Estonije, Hrvatske, Mongolije i Moldavije, kao i brojni visoki dužnosnici Turske, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?