nakon pisma

Ivanić odgovorio Dodiku: Strategija vanjske politike BiH ne šteti RS-u

Mladen Ivanić
23.03.2018.
u 20:48

Strategija vanjske politike BiH je dokument koji donosi Predsjedništvo BiH i usvojena je u skladu s procedurama, bez bilo kakve štete po Republiku Srpsku, priopćeno je iz ureda člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića.

Iz ureda srpskog člana Predsjedništva BiH je potvrđen prijem najnovijeg pisma koje im je poslao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a u vezi s primjedbama na usvojenu Strategiju vaske npolitike BiH za razdoblje 2018-2023.

"Prije usvajanja Strategije, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr Mladen Ivanić obavio je konzultacije s institucijama, pojedincima i stručnjacima relevantnim u oblasti vanjske politike." navodi se u priopćenju, prenose Nezavisne. 

"Smatram da dokument ove važnosti niste smjeli usvojiti bez prethodne javne rasprave u odgovarajućim institucijama u Republici Srpskoj, čime ste na najgrublji način omalovažili međunarodni kapacitet Republike Srpske, zajamčen i Daytonskim mirovnim sporazumom. Institucije Republike Srpske ste ignorirali i zaobišli i nakon što ste glasovali za jedan ovako štetan dokument, jer niste našli za shodno da ikoga u Republici Srpskoj obavijestite o njegovom usvajanju", istaknuo je predsjednik Srpske u pismu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije