Pred konferenciju

Ivanić: Investicijama omogućiti da se Srebrenica razvija

Mladen Ivanić
08.11.2015.
u 11:29

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić smatra da bi se na investicijsko-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015", koja će u tom gradu biti održana 11. i 12. studenog, trebale dogovoriti investicije koje će omogućiti razvijanje te općine.

Potvrdivši da će prisustvovati tom skupu, Ivanić je za Fenu napomenuo da su ključni sudionici donatori i investitori, a jedan od najvećih bit će biti Vlada Srbije.

- Očito je da je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izdvojio značajna sredstava i bio inicijator da se u ovaj posao uđe, rekao je Ivanić. Navodi da će se vidjeti kako će se ponašati predstvnici drugih zemalja i njihovih veleposlanstava u BiH.

- Mislim da će biti prikupljena određena financijska sredstava koja će omogućiti da se u Srebrenici počne nešto događati. Ključ su investicije, jer ako bude privatnih investicija te općeg ambijenta i podrške za te investicija i Srebrenica će krenuti razvijati se, dodao je on.

U Srebrenici je za 11. i 12. studenog zakazana investicijsko-razvojna konferencija, na koju su pozvani predstavnici i premijeri svih susjednih država i 30 veleposlanstava u BiH, te Predsjedništvo BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, premijeri entitetskih vlada i stotinjak vodećih investitora u BiH iz regije i šire.

Cilj skupa je da devastirani objekti budu stavljeni u funkciju, da investicije koje su u tijeku i koje su zaustavljene budu deblokirane poput Banje Guber, otvaranje i izgradnja triju novih pogona u Potočarima i mini industrijska zona u Skelanima, naveli su ranije lokalni dužnosnici u Srebrenici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije