Posušje

Ivan Lončar je stari-novi predsjednik OV-a

03.12.2016.
u 08:00

Prvu sjednicu Općinskoga vijeća Posušja u novome sazivu otvorio je najstariji vijećnik toga vijeća Ivan Bešlić.

Uslijedila je prisega vijećnika, njih 21, te minuta šutnje za poginule hrvatske branitelje. U novom sazivu Općinskoga vijeća Posušja čak je sedam žena, što do sada nije nikada bilo.

Prvom točkom dnevnog reda izabrano je Povjerenstvo za izbor i imenovanja u sastavu: Zvonimir Širić, predsjednik, Marija Begić, zamjenica, te Božena Šušnjar, Petar Boban i Pero Penava. Nakon prijedloga Povjerenstva, za predsjednika Općinskoga vijeća ponovno je izabran Ivan Lončar (Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine). Za zamjenika je većinom glasova izabran Frano Grbeša iako je bilo prijedloga za Peru Penavu (Hrvatska demokratska zajednica 1990.).

Povjerenstvo

Nakon izbora stari-novi predsjednik Lončar zahvalio je na povjerenju i naglasio kako će i u idućem mandatu dobro surađivati i s vijećnicima i načelnikom Bagom te svima drugima. Imenovano je i Povjerenstvo za Statut, poslovnik i propise. To su: Ivan Bešlić (predsjednik), Ruža Magdalena Markota (zamjenica), Kristina Milas i Filip Čamber.

Na prvoj sjednici novog Općinskoga vijeća Posušja obratio se kratkim riječima i čestitkama načelnik Branko Bago. Istaknuo je, među ostalim, neke bitne zadaće i dosada odrađeno u posuškom kraju.

Suradnja

- Pozdravljam vijećnike i goste ove sjednice i želim naglasiti dobru dosadašnju suradnju s mnogima na razvitku našega Posušja. Stvaraju se nove konture s novim projektima koji daju nadu za još brži razvitak našega kraja na čemu ćemo svi dobro surađivati i za što ćemo se zalagati. Na samom kraju je obavljeno razrješenje stalnih radnih tijela već prošlog Općinskog vijeća. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?