Svaki ima svoj pjev

Ivan Lasić uzgaja kanarince i tvrdi: Oni svoj dan počinju pjesmom

pticekanarinci
Foto: Braco Selimović, Vecernji.ba
13.09.2015.
u 06:15

Ovaj hobi treba potencirati, raditi na tome da se i mladi zainteresiraju za njega, kazao je Ivan Lasić u razgovoru za Večernji list

Slobodno vrijeme ljudi provode na razne načine. Hobija ima raznih, a jedan od njih je i uzgoj kanarinaca. Za tu vrstu hobija ne trebate izdvojiti veliki novac, čak bi se moglo reći i skoro nikakve. Dovoljna je ljubav prema pticama, znatiželja, odgovornost i strpljivost. Jedan od onih koji svoje slobodno vrijeme voli provoditi i u društvu ovih prelijepih ptica je Ivan Lasić, zdravstveni djelatnik iz Mostara. Kako nam je kazao, ljubav prema kanarincima postoji od malih nogu, a u posljednjih nekoliko godina odlučio se i za njihov uzgoj.

Uzgajivači u Mostaru

- Ovo je divan hobi, u Mostaru ima više od 100 uzgajivača ptica, često se družimo, pomažemo jedni drugima i razmjenjujemo iskustva. Član sam Udruženja za uzgoj i zaštitu ptica i sitnih životinja "Stari most" koje postoji od 1974. godine. Ovaj hobi treba potencirati, raditi na tome da se i mladi zainteresiraju za njega, kazao je Ivan Lasić u razgovoru za Večernji list.

Hobi

Ivan Lasić svoje ptice nosi i na izložbe i natjecanja. Od onih županijskih, na kojima bude 50-ak izlagača, pa sve do velikih međunarodnih na kojima svoje ptice izlaže nekoliko stotina izlagača iz raznih zemalja. - Prošle godine nisam bio u Mostaru pa nisam sudjelovao, ali ove godine bih morao biti na izložbi. Ima izložba u Ljubuškom, Sarajevu, Zenici, ide se organizirano, preko Društva. Natjecat se može samo s pticom koja se izlegla u ovoj sezoni, ne starije. Tako da stvarno zna biti zanimljivo, prelijepih ptica ima, druženja i svega ostalog, kazao je "Večernjem listu" Lasić.

Kompletnu priču čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije