Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH

23. lipnja 2022. u 16:27 0 komentara 148 prikaza

Glovo, najveća platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda i jela na zahtjev kupaca, objavila je imenovanje novog generalnog direktora za Bosnu i Hercegovinu Ivana Laketu. Na ovoj poziciji, on će upravljati dinamičnom ekspanzijom Glova u zemlji, razvijajući lokalno tržište za trenutne brze isporuke.
 
Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu. Više od 12 godina upravlja brendovima i strategijom rasta, radeći u multinacionalnim kompanijama, kao što su: British American Tobacco, Superbet i Bringo, a ujedno je radio na tržištima Srbije, Češke i Rumunjske. On je dio Glovo tima više od godinu dana, gdje je radio na izgradnji partnerstava sa renomiranim međunarodnim brendovima u regiji jugoistočne Europe.
 
-Uzbuđen sam što mogu podijeliti svoje iskustvo usmjereno na rast i donijeti novu energiju na bosanskohercegovačko tržište. Ovo tržište je živo i puno potencijala, a Glovo je ovdje već prepoznat po svojoj brzoj i kvalitetnoj usluzi. Postoji odličan potencijal za rast, a naše opredjeljenje je pružanje najboljeg korisničkog iskustva i inovacija. U Glovu konstantno radimo na izgradnji jedinstvene partnerske mreže i stoga ćemo nastaviti ulagati u bh. tržište. Iza ovog fokusa nalazi se naše ogromno znanje i globalno iskustvo koje ćemo ovdje sigurno prenijeti“, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo BiH.
 
Ivan Laketa je diplomirao poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu ekonomskih studija u Bukureštu u Rumunjskoj i posjeduje dvije master diplome međunarodnog biznisa na Roterdamskoj školi za menadžment, Univerzitetu Erasmus i iz oblasti marketinga fakulteta Esade iz Španjolske. On je strastveni menadžer koji konstantno pomjera granice svog tima, iza
kojih se krije razumijevanje i poznavanje tržišta i potrošača. Laketa govori engleski, rumunjski, ruski i španski.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.