JESTE LI ZNALI?

Istraživanje pokazalo: Ako želite mlađi izgled kože, jedite ovu namirnicu jednom dnevno

lice
Shutterstock
30.07.2022.
u 08:30

Avokado je prepun zdravih masnih kiselina kao što su oleinska, omega-3, mononezasićenih masti i antioksidansa poput vitamina A,B,C,D i E., a zahvaljući tome, ima dobar utjecaj na zdravlje kože

Poznato je da brojno voće ima jako dobar učinak na organizam i zdravlje, no malo je poznato koliko je zapravo avokado dobar za nas. Ne samo da poboljšava kvalitetu prehrane i cjelokupno zdravlje, već prema nedavnim istraživanjima dnevna doza avokada može dovesti do mlađeg izgleda kože, piše Mind Body Green.

Avokado je prepun zdravih masnih kiselina kao što su oleinska, omega-3, mononezasićenih masti i antioksidansa poput vitamina A,B,C,D i E. Zahvaljujući ovom naslaganom profilu hranjivih tvari, logično je da konzumacija avokada može imati dobar utjecaj na zdravlje vaše kože, jer oduvijek je poznato da se ono što jedete može vidjeti na vašem tenu.

Za blistavu i meku kožu, stručnjaci često preporučuju jesti hranu bogatu antioksidansima, jer oni neutraliziraju slobodne radikale koji bi inače uzrokovali oksidativni stres u koži, a on može dovesti do degradacije kolagena i stvaranja bora tijekom vremena. 

U istraživanju provedenom ranije ove godine, i objavljenom u Journal of Cosmetic Dermatology, istraživači su htjeli otkriti može li jedenje jednog avokada dnevno tijekom osam tjedana, smanjiti starenje kože. Nakon tih osam tjedana, sudionici su imali povećanje čvrstoće i elastičnosti kože, osobito na čelu i ispod očiju, u usporedbi s kontrolnom skupinom. 

Avokado je odlično voće za zdravlje kože i možete ga i nanositi na lice. On se zapravo godinama koristi kao glavni sastojak u mnogim kremama i maskama za lice, a nanošenje direktno na kožu odličan je potez za zaštitu vaše prirodne proizvodnje kolagena, a te masne kiseline mogu pomoći u jačanju i zaštiti kožne barijere.

Dake, uvijek možete zgrabiti polovicu avokada, namazati ga kao DIY masku za lice i pustiti da voće učini svoju 'čaroliju'. Samo se pobrinite da ga testirate na malom dijelu kože prije nego ga namažete po cijeloj površini lica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?