Nakon tragedije u školi u travniku

Ispovijest ujaka stradalog dječaka: Poslali smo dijete na sat tjelesnog odgoja, vratili su nam ga u lijesu

10.09.2021.
u 15:51

Teška tragedija danas je potresla BiH, nakon što je u dvorani za tjelesni odgoj Osnovne škole "Turbe" pored Travnika poginuo 12-godišnji dječak kada je na njega pao gol. 

Shrvan od boli dječakov ujak Nermin Švraka, kazao je za portal "Avaza" da je obitelj u velikom šoku, te da su slomljeni od bola.

Također je naveo da obitelj zbog smrti djeteta zahtijeva automatsku smjenu ravnateljice škole.

- Tražimo ili smjenu ili njezinu neopozivu ostavku. U dvorani za tjelesni se srušio gol koji je usmrtio dijete za vrijeme sata. On je trebao biti pričvršćen ili za parket ili za zid. Moglo je petero djece poginuti. Težak je oko 150 kilograma. Nastavnik je trebao bići dvoranu za tjelesni prije nego djeca uđu, da vidi je li sve sigurno. To je bilo za vrijeme sata, što je najgore... Također, zahtijevamo kaznenu odgovornost ravnateljice i nastavnika tjelesnog odgoja - kaže kroz suze ujak Nermin Švraka.

Dalje pojašnjava da je i njegov sin bio na istom satu. 

- Dijete smo poslali u trenirci, a vratili su nam ga u lijesu. Moj sin je kraj njega bio kad se to dogodilo, znači gledao je kako mu je izdahnuo prvi rođak. Cijeli razred je doživio traumu za cijeli život. Svoje dijete neću slati u školu dok se ne skloni ta ravnateljcia i dok svi u lancu ne odgovaraju. Policija je obavila očevid, ja sam stigao nakon sat i nije bilo ničega u sali. Roditelji su mu zanijemili od bola, šta mislite kako će im biti, izgubili su dijete od 12 godina – kazao je za portal uznemireni Švraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?