Smilje postaje obiteljski posao

Isplativije od povrća, a nije teško

04.12.2016.
u 10:00

U polju između Struga i Gabele u čapljinskoj općini zatekli smo zadovoljne Ankicu Vego i njezinu kćerku Ivanu Merdžan u žetvi smilja.

Smilje se isplatilo

Cijeloj priči obol daje činjenica da prije dvije, tri godine nitko nije ni spominjao smilje, a taj dio polja bio je rezerviran za različite povrtlarske kulture ili rjeđe žito. Promjene su došle naglo. “Vidimo da narod sadi, pa i mi odlučili”, počinje priču Ankica Vego pa objašnjava: “Ništa se drugo nije isplatilo pa smo odlučili probati sa smiljem. Poslije dviju ovogodišnjih žetvi mogu reći da je ovo isplativ posao. Tko drukčije govori, a vrijedno je radio, ne govori istinu. To kažem iz vlastitog iskustva”, tvrdi gospođa Ankica pa nastavlja: “Prvo branje bilo je u sedmom mjesecu, tada je na tri duluma bilo 1940 kilograma na deset tisuća sadnica. Cijena je bila tri marke po kilogramu, što, kad se izračuna, iznosi skoro 6000 KM...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?