Federacija BiH

Isplata mirovina počinje 7. listopada

mirovine
01.10.2015.
u 12:21

Isplata mirovina za mjesec rujan počet će u srijedu, 7. listopada, priopćeno je iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje. 

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, a najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM. 

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. 

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 156 milijuna maraka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije