Visoki predstavnik

Inzko: Sada je pravo vrijeme za ulaganje u BiH

Valentin Inzko
20.05.2016.
u 14:25

Visoki predstavnik Valentin Inzko izjavio je danas na konferenciji "Vizija za Bosnu i Hercegovinu 2020. godine: Poboljšanje poslovne klime" u Beču da je sada pravo vrijeme za ulaganje u BiH.

- Neosporno je da postoje politički izazovi, ali šanse za ulaganja i prednosti koje ova zemlja nudi su daleko veće od kratkoročnih teškoća koje još uvijek postoje u poslovnom okruženju - rekao je Inzko i dodao da je, ipak, još uvijek potrebno uraditi dosta posla.

- Ne radi se samo o unapređenju procesa reformi i njegovog obima i dubine. Potrebno je ubrzati i tempo provođenja refomi. Na taj način će se postići prepoznatljiv zamah, a investitori žele vidjeti takvu vrstu impulsa. Dinamika ovog procesa mora biti konkretna i prepoznatljiva - zaključio je visoki predstavnik.

Konferenciju su organizirali Fakultet za napredne međunarodne studije Univerziteta Johns Hopkins, bečka Diplomatska akademija, Fondacija Amerika-Bosna i Centar za transatlantske odnose, priopćeno je iz OHR-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije