Inzko - Tadić

Inzko poslao poruku podrške pravosudnim institucijama BiH

inzko
21.12.2016.
u 16:14

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je posjetio Tužiteljstvo BiH gdje se sastao s vršiteljicom dužnosti glavnog tužitelja Gordanom Tadić i izrazio svoju punu podršku pravosudnim institucijama u njihovim naporima da osiguraju poštivanje vladavine prava.

- U članu 1. Ustava BiH se kaže da je Bosna i Hercegovina demokratska država koja funkcionira u skladu s vladavinom prava. Tužiteljstvo BiH, uz Sud BiH, predstavlja jedan od osnovnih temelja na kojima se zasniva vladavina prava - rekao je visoki predstavnik.

Dodao je da, iako je važan svaki sud i svako tužiteljstvo, državne pravosudne institucije imaju zadatak da građanima pruže uvjerenje da pravda postoji i da nitko nije iznad zakona, priopćeno je iz OHR-a.

- Sud BiH i Tužiteljstvo BiH su ključne državne institucije koje osiguravaju potpuno poštivanje vladavine prava u BiH, a i ključni su element za potpuno provođenje ustavnih nadležnosti države. Poruka koju sam danas htio ovdje poslati je poruka podrške državnim pravosudnim institucijama - zaključio je visoki predstavnik Inzko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?