Pokrenuta istraga

Intenzivni i koordinirani cyberr napadi na stranice vlade RS

hakiranje
15.04.2020.
u 17:23

Na konferenciji za medije Stožera za izvaredne situacije RS-a kazano je kako je u posljednja 24 sata došlo do intezivnih i kordiniranih cyberr napada na stranice vlade ovog entiteta i njenih institucija na društvenim mrežama.

"Radi se o generiranju velike količine tzv. lažnih profila, a cilj napadača je da praćenjem službenih stranica na društvenim mrežama Facebook i Twitter njihovi algoritmi ih prepoznaju kao sumnjive aktivnosti i na ta način onemoguće daljnje djelovanje Vlade RS-a putem tih komunikacijskih kanala", kazao je ministar za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, prenosi Klix.ba. 

Ministar je pojasnio da ukoliko napadači uspiju u svom naumu, nalozi Vlade RS bi bili suspendirani.

Njegovo ministarstvo danas je obavjestilo nadležnu službu za visoko-tehnološki kriminalitet MUP-a.

"Imamo naznake tko bi mogao stajati iza ovih napada", izjavio je ministar najavivši istragu te dodao kako je za ovakvo kazneno djelo predviđena zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije