Sastanak Primorac - Čović

Institucionalna povezanost u oblasti financija zajednički prioritet BiH i Hrvatske

30.01.2023.
u 18:03

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i lider HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović u Zagrebu je razgovarao s ministrom financija u Vladi Republike Hrvatske Markom Primorcem.

Nedavni vanjskopolitički uspjesi dvije zemlje, dobivanjem kandidatskog statusa BiH i ulaskom Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu otvorili su nove perspektive zajedničke i uske bilateralne suradnje institucija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, rečeno je vezano za ovaj susret.

Kazano je kako zajednička strateška suradnja u pogledu ekonomije i jačanja životnog standarda daju posebne dimenzije u nastavku europskog puta BiH prema punopravnom članstvu u EU. Istaknuto je kako je Vlada Republike Hrvatske već sada jedan od najvažnijih partnera BiH u procesu integracije, kao i budućim koracima u preuzimanju pravne stečevine EU.

Sugovornici su konstatirali kako je institucionalna povezanost u oblasti financija zajednički prioritet koji će omogućiti konsolidaciju svih procesa, osobito nakon financijskih izazova izazvanih pandemijom i posljedicama energentske krize."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije