Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Inspektori Porezne uprave FBiH izvršili 137 kontrola

17. srpnja 2019. u 15:51 0 komentara 113 prikaza

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su 137 kontrola, zatekli 20 radnika "na crno" i zapečatili 12 objekata tijekom inspekcijskog nadzora izvršenog 16. srpnja.

Kontrole su izvršene na području: Bihaća, Cazina, Ključa, Bužima, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe, Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda, Posušja, Zenice, Kaknja, Visokog, Maglaja, Žepča, Olova, Breze, Zavidovića,Vareša, Domaljevca, Orašja, Odžaka, Kostrča, Matića, Oštre Luke i Donje Mahale.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 20 neprijavljenih radnika, 40 obveznika koji nisu evidentirali promet, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i tri objekata u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečatili su 12 objekata, a u 65 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s novčanim kaznama u iznosu od 148.950 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone.

Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovno utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.