SARAJEVO

Inspekcija u Sarajevu u jednom objektu zatekla 500 gostiju, lokal je zatvoren

05.12.2021.
u 17:39

Proteklog vikenda u Kantonu Sarajevo, nastavljeni su timski inspekcijski nadzori kantonalnih sanitarnih i tržišno-turističkih inspketora nad radom ugostiteljskih objekata. Asistenciju su im pružali pripadnici Jedinice za podršku MUP-a KS.

Zbog kršenja higijensko-epidemioloških mjera privremena zabrana rada na period od osam dana, izrečena je ugostiteljskom objektu "Cinemas Sloga", objavio je Avaz. 

Direktor KUIP-a Fahir Halilović je za "Avaz" izjavio da su u objektu zatekli oko 500 gostiju.

- Vi znate vrlo dobro da je mjerama Kriznog stožera propisan broj osoba koje mogu biti u zatvorenom prostoru i toga se treba pridržavat. Naravno da smo mi u prethodnom periodu inzistirali ne samo u "Slogi" nego i u svim objektima koji se bave tom djelatnošću i organiziraju navečer zabave za mlade, da se poštuju prije svega mjere u odnosu na Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ukazivali smo na štetne posljedice i sankcije koje su propisane ukoliko se ne budu poštovale ove mjere - izjavio je Halilović.

Kako dodaje, "Cinemas Sloga" je u proteklom periodu također bla predmet inspekcijskog nadzora zbog utvrđenih nepravilnosti i nezakonitosti.

- Došli smo u situaciju da praktično ovaj subjekt nadzora apsolutno ne poštuje mjere. Prethodno smo zabranili rad u skladu sa zakonom kada se ne poštuju propisane mjere na 48 sati u prvom slučaju, u drugom slučaju na osam dana a u svakom sljedećem slučaju na 15 dana - zaključio je Halilović. 

Povodom sinoćnjih dešavanja, oglasili su se i iz Cinemas Sloga na zvaničnom Facebook profilu.

- Poštovani gosti, nećemo raditi narednih sedam dana zbog odluke inspekcije u "Državi Sarajevo". Noćni život možete nastaviti u bilo kojem drugom gradu jer tamo nema epidemije, nego samo kod nas. Nastavljamo 13. prosinca, ponedjeljak, latino night - navodi se u njihovoj objavi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?