zdravstvo

Informatički povezane zdravstvene ustanove u HNŽ-u

Ilustracija
06.06.2017.
u 13:43

Povezivanje zdravstvenih ustanova ima za cilj brži, efikasniji i jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti osiguranicima.

Nakon integracije Bolničkog informacijskog sustava i Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava u Općoj bolnici Konjic i SKB-u Mostar, uspješno je završena integracija spomenutih sustava u KB "Dr. Safet Mujić".

Integracijom IZIS-a i BIS-a u KB "Dr. Safet Mujić" sve ugovorne zdravstvene ustanove u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) međusobno su povezane, a njihovo povezivanje ima za cilj brži, efikasniji i jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti osiguranicima.

Također, povezanost informacijskih sustava, pored pogodnosti za osiguranike, od velikog je značaja i za zdravstvene ustanove primarne i bolničke zdravstvene zaštite koje će moći međusobno razmjenjivati sve podatke potrebne za liječenje pacijenata.

Razmjena podataka liječnicima specijalistima u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti osigurat će pristup svim potrebnim podacima iz e-kartona osiguranika, a liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti uvid u obavljene bolničke pretrage i otpusna pisma njihovih pacijenata.

U narednom razdoblju planirano je testiranje svih funkcionalnosti integriranog sustava kako bi se mogle uočiti i ukloniti eventualne poteškoće i nedostatci u funkcioniranju, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije