POSTAO PRAVI HIT

Indonezijski novinar Tito Bosnia objasnio kako je dobio ime

01.07.2019.
u 17:45

- Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poklonik Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj indonezijskog oca nacije i prvog predsjednika, Sukarna - naveo je Tito Bosnia

Indonezijski novinar Tito Bosnia ili Tito Bosna, koji je zbog svog imena ovih dana postao hit u zemljama bivše Jugoslavije, oglasio se i objasnio kako je dobio to osebujno ime. 

Objašnjenje ne bi trebalo biti iznenađujuće jer je poznato da je čelnik socijalističke Jugoslavije Josip Broz Tito bio popularan u zemljama koje su kao i bivša SFRJ bile dio Pokreta nesvrstanih, poput Indonezije.

Tito Bosnia na Twitteru je jučer za početak rekao da je njegovo ime pravo te kao takvo stoji u njegovom rodnom listu.

- Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poklonik Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj indonezijskog oca nacije i prvog predsjednika, Sukarna - naveo je Tito Bosnia.

- Otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je jednom prošla kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, pa potom predsjednik - dodao je Tito Bosnia, na što su neki tviteraši reagirali rekavši da nije bila riječ o građanskom ratu već agresiji, s čime se na kraju i sam Tito Bosnia složio i ispričao zbog dezinformacije. 

- Najveća nada mog oca je da će Bosna i Hercegovina uvijek biti uporna u svom razvoju - napisao je Tito pa izrazio najveće poštovanje voljenim građanima BiH. 

Inače, pokojni tajlandski kralj Bhumibol Adulyadej, koji je preminuo 2016. godine, također je bio ljubitelj Tita, po kojem je nazvao svoju mačku. Bhumibol Adulyadej usto je preveo Titovu biografiju autorice Phyllis Auty. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?