ZVUČI NEMOGUĆE?

Imamo recept za mramorni kolač bez jaja i maslaca

08.03.2024.
u 11:12

Sočnost neće uopće patiti

Recept za kolač bez jaja i maslaca? Možda na prvu ne zvuči kao nešto što će rezultirati sočnim kolačem, ali ovaj mramorni kolač odmah dokazuje suprotno!

Brzo se i jednostavno priprema, a povrh svega nevjerojatno je ukusan. Ni ne primijetite da nedostaju dva uobičajena sastojka.

Uvjerite se sami i isprobajte, kladimo se da ćete ovaj klasični kolač ubuduće češće peći u ovoj verziji.

Sastojci:

- 400 g brašna
- 325 g šećera
- 350 ml mlijeka, plus 1 dodatna žlica
- 1 pakiranje praška za pecivo
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 175 ml ulja
- 40 g kakaa u prahu
- 1 prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za torte ili kalup za kruh. U posudi za miješanje pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Zatim dodajte ulje i mlijeko i sve promiješajte. Trećinu tijesta prebacite u drugu zdjelu. Za tamno tijesto dodajte kakao prah i jednu žlicu mlijeka. Sve zajedno izmiješajte.

U kalup naizmjenično sipajte svijetlo i tamno tijesto. Na kraju provucite vilicom da napravite mramorni uzorak. Stavite posudu za pečenje u pećnicu i pecite kolač oko 60 minuta (napravite test štapićima!). Gotov mramorni kolač izvadite iz pećnice, stavite na rešetku i ostavite da se ohladi. Izvadite iz kalupa tek kad se potpuno ohladi.

Prije posluživanja mramorni kolač možete oplemeniti po želji. Kao preljev idealni su šećer u prahu ili čokoladna glazura. Alternativno, možete ga također dodati nasjeckane orašaste plodove ili čokoladne kapljice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata