vitalna banka

Ima 94 godine i radi u McDonaldsu

asdsd
Foto: Twitter
29.03.2017.
u 13:00

Loraine Maurer (94) vremešna, ali po svemu sudeći vitalna baka, iz Evansville-a u Indiani u SAD, proslavila je više od 40 godina rada u poznatom američkom lancu restorana brze hrane “McDonalds”.

Ona već pune 44 godine radi dvije smjene nedjeljno za taj restoran brze hrane i kaže da nikada neće otići u penziju. Loraine Maurer se McDonaldsovom lancu restorana, pridružila davne 1973. godine, pošto joj se suprug prijevremeno penzionirao zbog invaliditeta, prenosi avaz.ba.

– Rekla sam mu da smo premladi da po cijeli dan ostajemo u kući, pa sam krenula da tražim posao – ispričala je Maurerova za američke TV medije, na zabavi koju su joj pripredile kolege.

Međutim, nikada nije ni pomislila da će se tako dugo zadržati na tom poslu. Iako je unapređena na poziciju menadžera, Maurerova otkriva da više voli raditi na kasi, gdje može da komunicira s kupcima.

– Loraine ima dosta obožavaoca, najblaže rečeno. Ima mnogo lojalnih kupaca, koji dolaze samo da bi nju vidjeli – istakao je za “ABC news” Katie Kenworthy, koji je vlasnik restorana koji je dio McDonalds franšize restorana, skoro dvije godine.

Iako svake godine razmišlja o odlasku u penziju, ipak smatra da nikada neće otići.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije