NEOVISNO POVJERENSTVO

Ilija Lasić predložen za novog komesara policije u HNŽ-u

lasic
Stojan Lasić
06.09.2014.
u 09:57

Ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda prema županijskoj Vladi šalje odluku koju je donijelo Neovisno povjerenstvo

Na sjednici Neovisnog povjerenstva za izbor policijskog komesara u HNŽ-u donesena je odluka kojom se Ilija Lasić imenuje na ovu dužnost. Nakon što su obavljeni intervjui s kandidatima koji su se prijavili na natječaj za ovu dužnost, četiri člana Neovisnog odbora su glasovala za Lasića, dok su ostali članovi napustili sjednicu.

Prijedlog prema Vladi

- Sve je urađeno sukladno zakonskim odredbama. Odlučeno je kako je Lasić najbolji kandidat za ovu dužnost i Neovisno povjerenstvo će ministru unutarnjih poslova HNŽ-a Slađanu Bevandu proslijediti prijedlog koji kasnije treba biti stavljen na dnevni red sjednice županijske Vlade - rekli su nam članovi Neovisnog povjerenstva. Jučer smo kontaktirali i ministra MUP-a HNŽ-a Slađana Bevandu koji nam je rekao kako je upoznat s odlukom Neovisnog povjerenstva te kako očekuje da mu budu dostavljeni službeni dokumenti. - U ovome trenutku samo mogu reći kako očekujem da će se ovo pitanje u najkraćem mogućem roku naći na dnevnom redu sjednice Vlade HNŽ-a - rekao nam je Bevanda. U intervjuu koji je ministar Bevanda dao Večernjem listu ovoga tjedna poručio je kako više od 1000 predmeta čeka na odluku policijskog komesara u HNŽ-u, što dovoljno govori o važnosti imenovanja koje treba obaviti. Inače, zbog ovoga pitanja prije godinu dana došlo je do krize u vlasti HNŽ-a jer ministri iz reda bošnjačkog naroda nisu pristali imenovati hrvatskog kandidata na dužnost komesara policije. Ovu dužnost je tada trebao preuzeti Dragan Brkić, kojega je tada također Neovisni odbor predložio za imenovanje na spomenutu dužnost kao najboljeg kandidata. U međuvremenu, Brkić je odustao od ove pozicije.

Čekanje na reakcije

- Kakve će biti reakcije kada se ovaj prijedlog stavi na Vladu, ostaje da vidimo. Ipak, smatram kako je Povjerenstvo izabralo najboljeg kandidata, a ako netko želi upravljati radom Povjerenstva, onda ne znam zašto se zove neovisno. Puno predmeta je na čekanju zbog izostanka ovoga imenovanja i nadam se kako će biti dovoljno mudrosti da se ovo pitanje konačno riješi - izjavio je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
17:22 06.09.2014.

Zasto su ostali clanovi napustili zasjedanje ovisnog povjerenstva.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije