RADONČIĆ:

I SBB je za spajanje lokalnih i općih izbora 2018.

 Fahrudina Radončić
06.10.2016.
u 13:35

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH kazao je danas u Sarajevu da ne očekuje prekompoziciju vlasti na razini BiH.

Radončić je to, kako prenosi Avaz kazao odgovarajući na novinarski upit „kako će se izborni debakl Saveza za promjene na proteklim lokalnim izborima u BiH odraziti na funkcioniranje vlasti na nivou BiH“.

– To isključivo ovisi od toga što će odlučiti eventualno SDS, hoće li se povući ili neće. Mislim, što se tiče bošnjačkog političkog bloka i federalnog političkog bloka, mi nismo za bilo kakve promjene u Vijeću ministara BiH –  naglasio je Radončić.

Odgovarajući na novinarski upit očekuju li u BiH političke turbulencije i smatra li da se s obzirom da BiH čine dva entiteta, trebaju u Vijeću ministara poštovati stavovi entiteta, Radončić je kazao:

– Prvo, problem inače u FBiH i na razini države BiH je da političari ili politike ne drže riječ, međusobno varaju, montiraju policijske progone svojim unutarnacionalnim rivalima, a i ista stvar je i na državnoj razini. Postavili ste mi dva pitanja u jednom, ne znam što bih vam odgovorio – kazao je Radončić.

Radončić je odgovorio i na novinarsko pitanje “hoće li SBB podržati inicijativu koju je najavio Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, da se lokalni i opći izbori održe istovremeno 2018. godine.

Radončić je podsjetio da je SBB ovaj prijedlog zagovarao i ranije.

– Stara je ideja SBB-a da se to upravo uradi na taj način, da se dva puta ne troši poreski novac i da je dobro da imamo tri godine mira kako bismo imali više prostora za međusobni kompromis, kazao je lider SBB-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije