DAN NAKON OBJAVE

I Hrvati odmah navalili na posao od 400.000 dolara na Novom Zelandu

Novi Zeland
24.02.2016.
u 14:03

Dan nakon objave članka u New Zealand Heraldu u kojem se liječnik Alan Kenny iz novozelandskog gradića Tokoroa požalio kako ne može pronaći kolegu koji bi s njim dijelio praksu, novinama su se javili liječnici iz cijelog svijeta.

NZ Herald piše kako među prijavljenim liječnicima ima ljudi iz Hrvatske, Portugala, Brazila, Španjolske, Kube, Turske... I mnogih drugih zemalja. Studentica medicine iz Irske napisala je da će biti 'na sljedećem letu' ako joj se ponudi posao. Kirurginja iz Venezuele, piše, voljna je raditi i za upola manju plaću od navedenih 400.000 novozelandskih dolara godišnje (oko 1,8 milijuna kuna), prenosi Croexpress.eu.

NZ Herald sve mailove sa životopisom prosljeđuje dr. Alanu Kennyu.

Podsjetimo, dr. Kenny je imao problem s pronalaženjem kolege koji bi s njim radio. Zarada je najmanje 400.000 novozelandskih dolara (oko 1,8 milijuna kuna) godišnje jer novi liječnik, osim plaće, besplatno dobiva i pola njegove prakse.

Kenny je pokušao kandidata pronaći preko tvrtki za zapošljavanje, međutim nije uspio. Zatim je objavio oglas na stranicama za traženje poslova, ali u četiri mjeseca nije dobio niti jednu prijavu. Tek objava u medijima je, čini se, upalila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?