Posjet Agenciji za zaštitu osobnih podataka

I dalje treba raditi na unaprjeđenju sustava zaštite privatnosti

agencija
28.01.2016.
u 18:32

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić, zamjenik predsjedatelja Halid Genjac i članovi Dragutin Rodić i Lazar Prodanović posjetili su danas, povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agenciju za zaštitu osobnih podataka u BiH. 

Tijekom razgovora s ravnateljem Agencije Petrom Kovačevićem, članovi Zajedničkog povjerenstva upoznali su se s aktivnostima Agencije, te s njenim rukovodstvom razgovarali o poteškoćama u radu Agencije. Prema riječima Kovačevića, pravo na zaštitu osobnih podataka jedno je od osnovnih ljudskih prava.

To pravo, naglasio je Kovačević, u BiH doživljava afirmaciju, ali se, bez obzira na tu činjenicu, i dalje treba raditi na unaprjeđenju sustava zaštite privatnosti.

On je istaknuo da treba težiti donošenju kvalitetnijih zakonskih rješenja i procedura u oblasti zaštite osobnih podataka, čime će se, kako je dodao, ojačati demokratski kapacitet naše zemlje u pogledu zaštite ljudskih prava i vladavine prava.

Članovi Zajedničkog povjerenstva izrazili su spremnost da podnesu inicijativu za izmjene poslovnika obaju domova PSBiH u dijelu koji se odnosi na to da svaki zakonski prijedlog koji sadrži elemente obrade i zaštite osobnih podataka treba sadržavati i mišljenje Agencije za zaštitu osobnih podataka u BiH.

Prema njihovim riječima, na taj način u velikoj mjeri bila bi poboljšana zakonska rješenja kojima se regulira ova oblast, te bio unaprijeđen rad Agencije.

Današnjem susretu nazočili su i zamjenik ravnatelja Agencije Ante Boras i pomoćnica ravnatelja Sektora za inspekcijski nadzor, prigovore i središnji registar Samira Čampara, priopćio je Ured za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije