Naslovnica Vijesti

I dalje najjeftinije grijanje na drva, lož-ulje opet popularno

28. kolovoza 2017. u 12:00 0 komentara 517 prikaza
Foto: ilustracija

 Narodna kaže da – ništa ne peče kao zima - pa se tako dobri domaćini, dok je ljeta, moraju starati čime će se grijati u zimu. U stvari, posljednja trećina ljeta je krajnje vrijeme za takvu odluku. Kada je na prostoru Hercegovine grijanje u pitanju, najčešće su dvije opcije - drva ili klima, odnosno električna energija. Drvo, kao najstariji energent, za mnoge predstavlja i najjeftiniji način grijanja. Tako, primjerice, Ljubušak Ivica Vučić kaže da su za njega drva “najzdraviji, ekološki najprihvatljiviji i najjeftiniji oblik grijanja”.

Ugođaj grijanja na drva

- Za dva stana u obiteljskoj kući potrebno je oko osam metara drva, koje nabavljam ljeti, a ako je zima jača, onda kupim još metar dva, dakle trošak je 600 – 800 KM u sezoni. To je dva, tri puta jeftinije nego na električnu energiju, a plus ugođaj. S drvima se ništa ne može mjeriti - tvrdi ovaj racionalni tradicionalist. Potvrda njegovih riječi su uredno složena drva ispod stepeništa koja mu svakog ljeta doprema čovjek iz Gacka.

Cijelu reportažu čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.