I dalje aktivan požar iznad Gornje Drežnice

27.08.2017.
u 12:26

Požar iznad Gornje Drežnice u Mostaru i dalje je aktivan na terenu koji je nepristupačan i miniran, a prema informacijama kojima raspolaže Federalna uprava civilne zaštite na području iznad Gornje Drežnice vatra se na širem području spušta liticama prema Drežanjskoj kotlini i približava se kućama na više lokaliteta duž ove mjesne zajednice.

Na ovom području jučer je požar gasio i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te je požarna linija prema zapadu trenutno stabilna.

Jutros oko 04.45 sati ponovo je aktivan požar na Rujištu kod Mostara. Jučer je tu gorjela borova šuma te je i na ovom požarištu vatru gasio helikopter jer se požar približio vikend kućama na deset metara.

U protekla 24 sata u općini Čapljina zabilježeno je više šumskih požara ili je gorjela trava i nisko rastinje na nekoliko lokacija na kojima je požar gasila Profesionalna vatrogasna jedinica Čapljina.

I u općini Konjic Vatrogasna jedinica imala je nekoliko intervencija te su gasili požare koji su zahvatili nisko rastinje, a u mjestu Žitače gorjelo je oko dva hektara šume.

Požar otvorenog prostora na Čvrsnici je pod kontrolom, ali je još aktivan, a na požarištu je deset vatrogasaca i pripadnici Šumarije.

Požar otvorenog prostora Cerovi Doci u Općini Posušje koji je aktivan od jučer je pod kontrolom i daleko je od naseljenog mjesta. U požaru gori nisko rastinje i šuma, a na terenu je pet vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.

Na području Grada Široki Brijeg, požar otvorenog prostora na lokalitetu Bošnjakovo Brdo, sinoć u 23 sata vatrogasci su ugasili, ali se on ponovo aktivirao u dva sata iza ponoći i potpuno je ugašen u 4.00 ujutro. Nije bilo opožarenih stambenih ni privrednih objekata.

Požari otvorenog prostora između općine Kupres i općine Glamoč i dalje su aktivni, a u subotu je dojavljeno Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kupres da se požar iznad mjesta Mušići približio kućama. Požar gase pripadnici DVD-a Kupres, pripadnici Šumarije i mještani, a jedan požar se približava naselju Zvirnjača (Kupres).

U Općini Drvar u subotu je izbio požar otvorenog prostora u mjestu Šainovac, a gasili su da pripadnici Civilne zaštite Drvar i mještani. Također, požar otvorenog prostora planini Jadovnik i dalje je aktivan i širi se. U požaru gori visoka šuma i ugroženo je i vodo-zaštitno područje općine Drvar, a prostor je miniran.

Požar otvorenog prostora na predjelu Resanovaca u Općini Drvar i dalje je aktivan. U požaru gori suha trava i nisko rastinje i niko ga ne gasi, kao ni požar na predjelu Šuice koji je izbio na miniranom terenu.

U Općini Bosansko Grahovo požar na području naselja Bastasi, između općina Bosansko Grahovo i Livno, i dalje je aktivan. Područje je minsko sumnjivo i ne može se gasiti kopnenim snagama. U požaru gori nisko rastinje.

Vatrogasna jedinica Cazin imala je dvije intervencije i to u mjestu Podgredina gdje je gorjela šuma i požar su gasila tri vatrogasca s jednim vozilom te u mjestu Kapići gdje je gorjela trava, a požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom, priopćeno je danas iz Federalne uprave civilne zaštite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?