nevrijeme uništilo kuću obitelji Brkić

Humanost na djelu: Brkići ostali bez krova, susjedi priskočili u pomoć

storyeditor/2023-08-23/brkici3.png
25.08.2023.
u 08:17

U posljednjih mjesec dana tri vremenske nepogode poharale su Odžak i sve tri, nažalost, prešle preko kuće obitelji Brkić. Ova posljednja za njih je bila i najrazornija jer se od udara groma zapalio krov.

Posavinu je prošlih dana pogodilo grmljavinsko nevrijeme koje je uništilo obiteljsku kuću Nadira i Sabahete Brkić iz Odžaka. Od posljedica udara groma njihova se kuća zapalila i u tren su ostali bez krova nad glavom. Ipak, uz pomoć susjeda i drugih dobrih ljudi obnova je već počela, javlja FTV.

Izgorio krov

U posljednjih mjesec dana tri vremenske nepogode poharale su Odžak i sve tri, nažalost, prešle preko kuće obitelji Brkić. Ova posljednja za njih je bila i najrazornija jer se od udara groma zapalio krov.

- Prvi put, bila je srijeda, nevrijeme je otkrilo obje strane kuće. To smo sanirali u četvrtak. Zatim u petak dogodila se ista stvar pa smo u subotu pokrivali. Evo, sad se, kao šlag na tortu, i zapalila - priča Nadir Brkić za Federalnu TV.

Sabaheta se prisjeća trenutaka kada je kuća počela gorjeti. Na sreću, u tom trenutku nikoga nije bilo u njoj jer je Nadir bio na poslu, a Sabaheta kod susjede koja živi nedaleko od njihove kuće.

- Čula sam kako govore Nadiru da gori kuća. Krenula sam u kuću pa su me zvali. Kažu: "Jesi li luda?! Želiš li i ti izgorjeti?" Dalje ne znam što se događalo - govori Sabaheta.

Vatrogasci su, priča Nadir, odmah stigli, no spasa nije bilo. Čak je u pomoć pozvana i vatrogasna jedinica iz susjedne Modriče, čiji su vatrogasci, uz one lokalne, gasili požar. Od svega je najvažnije da ljudskih žrtava nije bilo.

- Spasiti se nije moglo, bilo je i Vatrogasno društvo iz Modriče, kojemu zahvaljujem. Da nisu došli, izgorjelo bi sve do temelja - ističe Nadir.

- Najbitnije mi je da smo svi na broju, a vjerujem da će se obnoviti, mnogi su se odazvali - dodaje Sabaheta.

Nisu sami

Nakon velike nesreće ova obitelj nije ostala sama. S njihovom patnjom i boli mnogi su se solidarizirali te priskočili u pomoć onako kako tko može. Neki pomažu u novcu, neki u materijalu, a neki, pak, u radu. To je ono ljudsko u svakome što se budi kada pored sebe vidi čovjeka u nevolji. Obitelj Brkić trenutačno je u nevolji, no Odžačani velikog srca, koji znaju što je izgubiti dom, složno će ponovno vratiti osmijeh na lice Sabaheti i Nadiru Brkiću iz Odžaka - javlja FTV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije