Lijepa gesta

Humanitarnom akcijom uljepšali blagdane djeci u SKB-u Mostar

antonela vučić
22.12.2020.
u 15:43

Humanitarna akcija pod nazivom „Kad se male ruke slože, sve se može“ održala se danas u prostorijama Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar. Osmijesi na licima djece koja nisu ni svjesna gdje su,kao ni zašto moraju blagdane provesti izvan svojih domova, dovoljni su bili da izmame sreću i radost kod svih onih koji itekako razumiju što znači boravak u bolnici. 

Novinari Albert Pehar i Antonela Vučić s nekoliko privatnih tvrtki odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju pod nazivom „Kad se male ruke slože, sve se može“.

Predstojnica Klike za dječje bolesti SKB-a Mostar prim.mr.sc. Vesni Brkić dr.med. kao i sestra Marina Pandža omogućile su da ova akcija održi unatoč pandemiji korona virusa. 

„Djeca se raduju vidjeli ste i sami. U najtežim i manje teškim slučajevima bolesti kada djeca vide Djeda božićnjaka oni se vesele i obraduju se, to je za njih veliko!Ovo je veliko i za nas kada se netko sjeti obradovati naše mališane, jer Pedijatrija je inače na margini svugdje pa evo i kod nas.“, izjavila je Predstojnica za dječje bolesti SKB-a Mostar mr.sc.Vesna Brkić dr.med. 
Antonela Vučić jedna od organizatorica izjavila je kako je posebno dirnula ova akcija , jer se radi o djeci. „Došli smo na inicijativu kolege i ja da organiziramo ovu humanitarnu akciju „Kad se male ruke slože sve se može“, da bismo na neki način olakšali i razveselili mališane koji ionako ne shvaćaju zašto moraju biti tijekom blagdana Božića u bolnici. Vidjeti osmjehe na licima te djece je dodatni „vjetar u leđa“ da radimo i dalje i organiziramo što više ovakvih akcija. U vremenu kada sve gledamo kroz materijalne stvari, neka nam ovo bude dokaz kako se neke stvari ipak ne mogu kupiti novcem!“ – kazala je Antonela Vučić i zahvalila tvrtkama koje su pomogle akciju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?