Zasluge u pružanju pomoći

Humanitarki Mary Walsh prvo priznanje "Počasni građanin općine Čitluk"

28.09.2023.
u 13:33

Humanitarki Mary Walsh uručeno je javno priznanje "Počasni građanin općine Čitluk". Za ovu prigodu u Općini je upriličena mala svečanost kojoj su, uz dobitnicu javnog priznanja, nazočili Ivan Sulić, bliski suradnik gospođe Walsh u realizaciji humanitarnih projekata, te Helen i Elenor, suradnice humanitarke Walsh, prenosi brotnjo.info.

Javno priznanje gospođi Walsh uručili su Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, a svečanosti uručivanja povijesnog, prvog javnog priznanja za počasnog građanina općine Čitluk također su nazočili Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk, i zamjenik predsjednika Udruge Susret, udruge koja je inicirala dodjelu javnog priznanja, te Mario Rozić, pomoćnik načelnika. Gospođa Mary Walsh nominirana je i izabrana za dodjelu javnog priznanja "Počasni građanin općine Čitluk" jer je dugi niz godina vlastite potencijale, znanje i etičnost stavila u službu društvenog i humanitarnog rada, širenje ideje humanosti i općeg dobra, zbog zasluga u pružanju pomoći siromašnima te za, općinu Čitluk, jako značajnog pružanja potpore djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kroz izgradnju objekta Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Sveti Josip Radnik".

Zgradu u Potpolju izgradila je Humanitarna udruga "Sv. Josip" iz Chicaga te je zgradu nakon izgradnje darovala Općini Čitluk, a istaknutu ulogu u projektu izgradnje imale su Mary Walsh i pokojna časna sestra Muriel Geisler.

Inače, Općina Čitluk do sada nije imala dodijeljeno priznanje za počasnog građanina. U povodu proslave Dana općine Čitluk, nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja, koju su vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk usvojili jednoglasno. Ovom odlukom don Draganu Filipoviću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk u povodu Dana općine dodijeljena je nagrada za životno djelo, dok gospođa Walsh nije mogla nazočiti sjednici u svibnju te joj je zasluženo priznanje uručeno ovom prigodom, navode iz Općine Čitluk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?