VITEZ

HUM u središnjoj Bosni realizirala prvu Edukativnu radionicu ,,Čuvajmo našu prirodu"

21.02.2021.
u 16:43

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je Udruga koja u protekle nešto više od dvije godine pokazala sposobnost djelovanja mladih osoba u društvenoj zajednici kroz razne aktivnosti. Uvijek su tu za društvenu zajednicu koja prepoznaje njihov rad i koja ih podržava u njihovim aktivnostima i projektima.

Udruga je u suradnji s Općinom Vitez krenula u realizaciju Edukativnih radionica pod nazivom ,,Čuvajmo našu prirodu" u kojoj će svake subote u prostorijama Udruge biti održana edukativna radionica na teme vezane za očuvanje prirodnih resursa, gospodarenju otpada i pisanja/apliciranju na javne pozive, rekli su nam iz Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni. 

Prvo predavanje i radionica je održana jučer u prostorijama Udruge. Radionicu je vodila profesorica Geografije Marina Sureta, koja je okupljenima na prezentan i privlačan način opisala prirodne ljepote Viteza i središnje Bosne, čovjekov utjecaj na prirodu i klimu i što čovjek kao pojedinac može učiniti za poboljšanje i uljepšanje naše prirode. Radionica je upotpunjena kratkim dokumentarnim filmom, te kvizom znanja. A znanje sudionika je bilo zadivljujuće, što nam daje nadu za budućnost naše zemlje i prirode!

Kako nam je predsjednik Udruge Mateo Marić rekao, ovo je drugi veći ekološki projekt njihove Udruge. Prvi ekološki projekt je bio izgradnja šetnice na ,,Ribarskom reviru" u Vitezu, gdje su očistili lijevu i desnu obalu rijeke Lašve, posadili preko 100 biljnih vrsta i postavili betonske klupe uz šetnicu dugu 300-njak metara. 

Kako kaže Marić, Udruga ne planira stati s ekološkim projektima, tako da i u budućnosti planira slične projekte.

"Jedino žalim zbog primoranog ograničenog broja prijava zbog pandemije COVID-19, ali se nadamo da će u budućnosti veća posjećenost biti moguća", naglasio je. 

Radionice će se održavati i naredne tri subote, 20. i 27. veljače te 06. ožujka. Također je i 13. ožujka planiran ekološki izlet. Iz Udruge pozivaju druge da se prijave na radionice i da sudjeluju u promjeni društvene zajednice.

Ključne riječi
Hum

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije